In mijn hoedanigheid als burgemeester van Deventer was ik een aantal jaren voorzitter van het comité van aanbeveling. Met mijn aanstelling als Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel per medio juli 2018 kwam hieraan een “functioneel” einde.
Dit betekent echter niet dat ik de Miglia Daventria Rally en onlosmakelijk daaraan gekoppeld de bestemming van de opbrengst voor een goed doel binnen de Deventer gemeenschap – dit keer door de goede diensten van het Nationaal Fond Kinderhulp – niet van harte onderschrijf.

Al weer enkele jaren geleden werd aan de rally, naast de sport- en tourklasse, een sponsorklasse toegevoegd waarin tientallen jongeren met een beperking meerijden. Met eigen ogen heb ik gezien wat een dergelijke dag voor deze jonge mensen betekent.

Voor de Miglia Daventria editie XII op 27 mei 2023, is Kinderhulp de maatschappelijke organisatie waaraan de opbrengst ten goede zal komen. Kinderhulp zal de aldus verkregen middelen aanwenden om Deventer kinderen in achterstandsituatie te helpen. Dat kan zijn door een financiële bijdrage voor bijv. deelname aan zwemles of een vakantie (die anders onbereikbaar zijn). Het kan ook door kinderen bijv. in het bezit te stellen van een fiets – wie kan in Nederland zonder? – of van een laptop waardoor zij aansluiting houden bij de hedendaagse wijze van informatievoorziening en educatie.
Dit werk van Rotary Deventer en Kinderhulp verdient het om onderschreven te worden. Als Commissaris van de Koning in deze prachtige provincie, na het rijden van de route kunt u daar al helemaal niet meer omheen, beveel ik dit evenement nadrukkelijk aan. Met uw deelname, direct- of indirect, draagt u bij aan de continuïteit van dit unieke initiatief.

U geniet en in uw genieten maakt u het gelijktijdig zo veel anderen mogelijk, die nét iets minder mogelijkheden hebben, hierin te participeren.
Mooier kan het toch niet zijn ?!

Andries Heidema
Commissaris van de Koning (Overijssel)

Op 27 mei 2023 zal alweer voor de twaalfde keer de benefietrally Miglia Daventria worden verreden.

De Miglia Daventria rally is niet alleen door de naam – ‘Daventria’ – verbonden met onze mooie stad Deventer. De rally wordt georganiseerd door Rotaryclub Deventer en de opbrengst is alle jaren bestemd geweest voor de ondersteuning van een goed doel, speciaal in Deventer.
Op deze wijze kan, door de inzet van vrijwilligers van Rotary Deventer en anderen, de helpende hand worden geboden aan mensen in de Deventer samenleving die een helpende hand goed kunnen gebruiken.
Drie jaar geleden kwamen de deelnemende auto’s na de finish naar het Grote Kerkhof voor de afsluiting. Zo kon het Deventer publiek meegenieten van het moois dat aan auto’s meerijdt! De Miglia Daventria zal dit jaar eindigen bij de Gasfabriek.

Voor de komende, twaalfde editie van de Miglia Daventria, is Rotary Deventer wederom een samenwerking aangegaan met het Nationaal Fond Kinderhulp (Kinderhulp) als goed doel. Kinderhulp zal de middelen die het krijgt uit de opbrengst van de Miglia Daventria, aanwenden om voor kinderen uit Deventer die het thuis niet breed hebben, een aanschaf mogelijk te maken of een activiteit, die er anders voor deze kinderen gewoon niet inzit. Denk aan: een dagje uit of een fiets, een zomervakantiepakket. Dat kan zoveel verschil maken in het leven van een kind.

Van harte beveel ik dan ook iedereen die de Deventer samenleving een warm hart toedraagt aan, om de Miglia Daventria XII op 27 mei 2023, te ondersteunen, door deelname, als sponsor of als vrijwilliger.

Ron König
Burgemeester Deventer

 

Elk kind heeft recht op een plek onder de zon, toch?

Ik ken Rotary Club Deventer al iets langer. Vanuit mijn netwerk ben ik in de Coronatijd gevraagd een 2-tal lezingen te verzorgen over de Amerikaanse politieke situatie. Het waren druk bezochte bijeenkomsten, waarbij ook niet leden konden -virtueel- konden aanschuiven.

Over aanschuiven gesproken: Ik was aangenaam verrast voorjaar te kunnen vaststellen dat wij nog een raakvlak hebben: Kinderhulp, het goede doel van editie XII van de Miglia Daventria.

Als lid van de Raad van Toezicht van het Nationaal Fonds Kinderhulp wil ik het initiatief van Rotaryclub Deventer van harte aanbevelen.

We bevinden ons in behoorlijk onzekere tijden. De oorlog in de Oekraïne, de inflatie en de instabiliteit op ons continent hebben wel degelijk impact op de meest kwetsbaren in onze eigen samenleving.

Ondanks de vele regelingen die we kennen, zijn er nog steeds mensen die tussen wal en schip vallen. Kinderhulp wil in die situatie een helpende hand voor kinderen en jongeren bieden. Want een kind  ‘een zetje kunnen geven’ is iets waarin wij als Kinderhulp snel kunnen helpen.  Elk kind heeft recht op een plek onder de zon, toch?

De uitnodiging om mee te mogen rijden als ambassadeur voor Kinderhulp vind ik dan ook erg leuk, maar geeft mij –naast mijn ‘collega’ van Kinderhulp – ook de mogelijkheid deelnemers te mogen ontmoeten, en vertellen over hóe noodzakelijk en welkom jullie steun is.

Graag tot 27 Mei!

Koen Petersen
Amerikadeskundige (auteur van meerdere boeken over de VS)
Lid Raad van Toezicht Kinderhulp

 

 

 

In 2023 zijn we voor de derde keer de gelukkige partij: wederom komt de opbrengst van de Miglia Daventria ten goede aan het Nationaal Fonds Kinderhulp. En het bedrag liegt er niet om. In de eerdere twee edities was de opbrengst fors, in totaal is er al € 34.000 opgehaald voor Kinderhulp.

Met dat enorme bedrag kunnen wij heel veel kinderen helpen! We hebben in 2021 bijvoorbeeld 97 kinderen in Deventer een financiële bijdrage kunnen geven voor kleding, kamerinrichting, speelgoed, dagjes uit, fietsen, laptops, zorgkosten, zwemles. Allemaal mogelijk gemaakt dankzij de Miglia Daventria.

 

Ik schrijf hier nu telkens “we” en “Kinderhulp” maar het zijn natuurlijk de deelnemers die de echte helden zijn én Rotary Club Deventer. Zij maken het mogelijk dat de kinderen in Deventer die het zo hard nodig hebben geholpen kunnen worden.

Voor Kinderhulp is het niet alleen fantastisch om de opbrengst te mogen besteden, het is ook een mooie bijkomstigheid dat wij zelf mee mogen rijden. Dat betekent dat wij ook kunnen meegenieten van de geweldig opgezette rally, van de leuke mensen die deelnemen en van de prachtige omgeving. Het is ieder jaar weer een feestje!

Dus vanaf deze plek wil ik iedereen oproepen je aan te melden voor een super leuke rally waarmee je ook nog de wereld een beetje mooier maakt.

Nationaal Fonds Kinderhulp
Chantal van Gool
Hoofd Fondsenwerving