Uitleg rallydag

Hoe verloopt eigenlijk nou zo’n rallydag?

Op de Miglia Daventria website wordt tijdig (voor de wedstrijdag) een aparte pagina geopend met specifieke uitleg en instructie over de wedstrijdag, met daarop:

  • startlocatie, tijdstip aanwezigheid, hoe ‘aan te rijden’ en te parkeren
  • aanmeldingsprocedure en wat mee te nemen
  • verwacht tijdstip aankomst bij de eindlocatie
  • ‘do’s and dont’s’
  • nuttige weetjes.

Met die kennis in het hoofd of beschikbaar ‘op de telefoon’ kan de deelnemer erop rekenen dat de dag zonder problemen van start gaat en soepel verloopt. En dus het ‘rally-feestje’ wordt dat we willen bieden.

Voor nu de volgende ‘hoofdlijn’:
De Miglia Daventria is een evenement dat de hele zaterdag duurt.
De start- en eindlocaties zijn vooraf bekend en de eindlocatie is altijd in (de directe omgeving van) Deventer. De startlocatie is waar u zich dient te melden aan het begin van de rallydag met uw vrijwaringsverklaring (de niet-aansprakelijkheid van de organisatie).

Ontvangst
Equipes dienen minimaal 1 uur voor hun individuele starttijd op de startlocatie aanwezig zijn. De individuele starttijd wordt in de week voor de rallydag bekend gemaakt zodra de startlijst is opgesteld.

Op de startlocatie ontvangt u bij binnenkomst, na inlevering van een vrijwaringsbewijs, een goodie bag. In deze goodie bag zitten ‘leuke en nuttige dingen’ maar ook uw rallyschilden. U bevestigt eerst deze schilden aan de auto om daarna te genieten van onze lekkere koffie en koeken. Maak ondertussen kennis met andere equipes en bezoek nog even het toilet. Vergeet ook niet om eventuele bulletins met wijzigingen goed door te lezen of een foto hiervan te maken.

De start
Op een vastgestelde tijd vóór uw starttijd kan u uw ‘routeboek’ ophalen bij de ingang. Meestal is dit 20 minuten voor uw starttijd, waardoor u nog genoeg tijd heeft om de route te beoordelen en naar uw auto te lopen.
Zorg dat u netjes vóór uw starttijd de auto oplijnt op het startgrid. Laat u hierbij begeleiden door de stewards bij de startboog en de opstelplaatsen op het terrein.
De start vindt plaats (meestal vanaf 09.30 uur, als de eerste equipe start) op volgorde van startnummer en op exact het eigen starttijdstip. Hiervoor worden atoomklokken gebruikt welke zo nauwkeurig zijn dat een schrikkelseconde maar elke 5 miljard jaar voor komt.
Bij de start ontvangt u ook uw ‘controlekaart’. Dat is de kaart waarop u onderweg, de langs de weg aangegeven letters en stempels op noteert (en aan de hand waarvan dus bekeken kan worden of u de goede route heeft gereden).

De tourtocht
U gaat nu op basis van het routeboek een route rijden (en letters noteren en stempels halen). Tijdens de route kunt u ook nog een koffiepauze verwachten in de ochtend, een lunch in de vroege middag en een theepauze in de middag. Deze pauzes zijn allemaal ingecalculeerd in de verwachte rijtijd dus u kunt gerust genieten.
Bij aankomst voor de lunch, krijgt u de starttijd voor het middagdeel opgegeven. Op die starttijd ontvangt u een nieuwe controlekaart voor het middagdeel.

De sportklasse krijgt na de lunch ook een nieuw routeboek voor het middagdeel. Rijdt u in de sportklasse, houdt er dan dus rekening mee dat u minder tijd heeft om u op de route te oriënteren dan gold voor het ochtend gedeelte.

De finish
De aankomst bij de finish is meestal tussen 16.30 tot 17.30 uur in (de directe omgeving van) Deventer. U eindigt onder de finishboog, waar uw voor de laatste keer uw controlekaart inlevert.
U ontvangt van ons een paar tokens voor een drankje en kan uw auto parkeren op het ‘parc fermé’. Uitslagen van het ochtenddeel zijn in te zien om alvast een beeld te geven van uw positie in het deelnemersveld, maar vanaf nu is het vooral genieten van lekker eten en een drankje, tips en gedachten uitwisselen met andere equipes en wachten op de prijsuitreiking.

Dan is het officiële deel van de Miglia Daventria afgelopen en kunt u naar huis terug of nog even blijven en napraten.