Over Ons

Miglia Daventria

De Miglia Daventria wordt georganiseerd door een aantal ‘petrolheads’ en enthousiastelingen die lid zijn van Rotary Club Deventer. Elk jaar krijgen we een kick van een zo perfect mogelijk georganiseerd rally-evenement. Waarbij we de opbrengst voor het goede doel graag zo hoog mogelijk maken.

Rotary Club Deventer is inmiddels ruim 80 jaar jong. Als serviceclub wil zij de maatschappij ten dienste zijn. Door leden aan te trekken uit een breed scala van beroepen en functies, proberen we zoveel als mogelijk een afspiegeling te vormen van diezelfde maatschappij. En betrokken te blijven bij wat er zich in de maatschappij afspeelt.

Rotary Club Deventer telt circa 40 leden. Zij heeft daarmee de nodige ‘clout’ om haar doelen te verwezelijken én ze heeft de individuele leden veel te bieden. De wekelijkse bijeenkomsten vinden plaatsen op dinsdagavond, meestal in restaurant Huis Vermeer aan het Grote Kerkhof.

De inzet voor het grotere geheel van de samenleving en de bereidheid om te willen leren van elkaar maken dat Rotary Club Deventer, ook in haar respectabele 84-ste jaar, nog springlevend is.

Geen sigaren- en whiskyclub voor mannen, maar juist een gemengde club, die de handen uit de mouwen steekt!

Welkomswoorden van

De voorzitter van Rotary Deventer

Welkom bij de Miglia Daventria 2021, een hele bijzondere editie dit jaar vanwege het feit dat deze Miglia de 10e editie is! En omdat we in staat zijn deze editie daadwerkelijk te rijden. Vorig jaar is de 10e editie niet doorgegaan. Dit jaar is hij uitgesteld. En nu gaat het eindelijk gebeuren! We zijn trots en blij met zoveel deelnames: 125 equipes die door het Twentse- en Sallandse landschap gaan rijden voor een goed doel. 

Rotary Deventer heeft dit jaar Nationaal Fonds Kinderhulp als goed doel uitgekozen. ‘Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland in armoede. Wij helpen ze, onvoorwaardelijk. Zodat ook zij erbij kunnen horen en kans hebben op een mooie toekomst’. Met 125 equipes en alle sponsoren, zullen zij zeker vele kinderen kunnen helpen op weg naar een betere toekomst. Fijn dat u bij wilt dragen aan dit goede doel.

 

Als Rotary Deventer dragen we aan meerdere doelen per jaar bij, soms door geld te doneren, soms door onze handen uit de mouwen te steken. Wij hebben dit jaar bijvoorbeeld geld opgehaald met de verkoop van boeken en dit gedoneerd aan de balkon beweging in Deventer. Daardoor konden 100 live muziek voorstellingen gegeven worden aan ouderen die in verpleeg- en verzorgingshuizen wonen. 

 

Nu is het tijd voor deze enerverende 10e editie van de Miglia Daventria. Met een ervaren team die de rally heeft georganiseerd, een vooraanstaande rally uitzetter, gedreven stewards, en natuurlijk de enthousiaste rally rijders en navigators, belooft het een bijzondere dag te worden. We eindigen in Deventer, in onze geliefde stad aan de IJssel. Wij hopen dat jullie allemaal genieten van de tour door Twente en Salland en wij danken jullie voor de deelname, ook namens Nationaal Fonds Kinderhulp. 

 

Wij wensen jullie een mooie dag!

 

Rotary Club Deventer 

Voorzitters: Evelien Bussink en Esther de Bruijn