Over Ons

Miglia Daventria

De Miglia Daventria wordt georganiseerd door een aantal ‘petrolheads’ en enthousiastelingen die lid zijn van Rotary Club Deventer. Elk jaar krijgen we een kick van een zo perfect mogelijk georganiseerd rally-evenement. Waarbij we de opbrengst voor het goede doel graag zo hoog mogelijk maken.

Rotary Club Deventer is inmiddels ruim 80 jaar jong. Als serviceclub wil zij de maatschappij ten dienste zijn. Door leden aan te trekken uit een breed scala van beroepen en functies, proberen we zoveel als mogelijk een afspiegeling te vormen van diezelfde maatschappij. En betrokken te blijven bij wat er zich in de maatschappij afspeelt.

Rotary Club Deventer telt circa 40 leden. Zij heeft daarmee de nodige ‘clout’ om haar doelen te verwezelijken én ze heeft de individuele leden veel te bieden. De wekelijkse bijeenkomsten vinden plaatsen op dinsdagavond, meestal in restaurant Huis Vermeer aan het Grote Kerkhof.

De inzet voor het grotere geheel van de samenleving en de bereidheid om te willen leren van elkaar maken dat Rotary Club Deventer, ook in haar respectabele 84-ste jaar, nog springlevend is.

Geen sigaren- en whiskyclub voor mannen, maar juist een gemengde club, die de handen uit de mouwen steekt!

Welkomswoorden van

De voorzitter van Rotary Deventer

In 2021 zal de tiende editie van de rally Miglia Daventria plaatsvinden. In verband met COVID-19 kon deze in 2020 niet worden gehouden. Een Jubileumeditie dus!
Als voorzitter van Rotary Club Deventer verheug ik me erop dat onze club de organisatie weer op zich gaat nemen.

In de negen jaar dat de Rotary Club Deventer deze rally organiseert, zijn we toegegroeid naar een bijna professionele organisatie. Na iedere editie vindt zowel extern alsook  intern een uitgebreide evaluatie plaats om de volgende editie naar een nog hoger niveau te tillen. Rotary Club Deventer streeft dan ook ieder jaar naar organisatie van dit evenement richting perfectie. Zowel qua inhoud als sfeer kan ik u van harte aanbevelen (ook) in 2021 deel te nemen!

Ook bij de aanstaande rally op zaterdag 4 september 2021 verwachten we weer een flinke deelname in de sport- en tourklasse. Maar ook in de sponsorklasse, waarbij jonge mensen met een beperking de mogelijkheid krijgen mee te rijden in de veelal fantastische bolides.

Tijden de afgelopen edities van de Miglia Daventria heeft de Rotary Club Deventer telkens een flink bedrag binnengehaald, mede dankzij de vele sponsoren. De opbrengst komt altijd ten goede aan het goede doel, dat elk jaar speciaal voor de Miglia Daventria wordt gekozen.

Voor 2021 zal de opbrengst van de Miglia Daventria gaan naar het Nationaal Fonds Kinderhulp. Het fonds zal die middelen gebruiken voor de ondersteuning van Deventer‘ kinderen die in armoede opgroeien. Via de link naar Kinderhulp op de homepage van de Miglia Daventria site, kunt u meer lezen over het fantastische werk dat Kinderhulp doet.

Wij zijn nu al druk bezig met de voorbereidingen voor deze Jubileumeditie; uw inschrijving zal bijdragen aan nog meer enthousiasme en toewijding van onze kant!

Ik verwelkom u graag op 4 september 2021! Tot dan!

Peter Katsman
Voorzitter Rotary Club Deventer