Over Ons

Miglia Daventria

De Miglia Daventria wordt georganiseerd door een aantal ‘petrolheads’ en enthousiastelingen die lid zijn van Rotary Club Deventer. Elk jaar krijgen we een kick van een zo perfect mogelijk georganiseerd rally-evenement. Waarbij we de opbrengst voor het goede doel graag zo hoog mogelijk maken.

Rotary Club Deventer is inmiddels 90 jaar jong. Als serviceclub wil zij de maatschappij ten dienste zijn. Door leden aan te trekken uit een breed scala van beroepen en functies, proberen we zoveel als mogelijk een afspiegeling te vormen van diezelfde maatschappij. En betrokken te blijven bij wat er zich in de maatschappij afspeelt.

Rotary Club Deventer telt circa 40 leden. Zij heeft daarmee de nodige ‘clout’ om haar doelen te verwezelijken én ze heeft de individuele leden veel te bieden. De wekelijkse bijeenkomsten vinden plaatsen op dinsdagavond, meestal in restaurant Huis Vermeer aan het Grote Kerkhof.

De inzet voor het grotere geheel van de samenleving en de bereidheid om te willen leren van elkaar maken dat Rotary Club Deventer, ook in haar respectabele 90-ste jaar, nog springlevend is.

Geen sigaren- en whiskyclub voor mannen, maar juist een gemengde club, die de handen uit de mouwen steekt!

Welkomswoorden van

De voorzitter van Rotary Deventer

Welkom bij de Miglia Daventria 2023, de 12e editie van de Rally. De draad werd werd na de Corona tijd weer opgepakt met editie 11 in mei 2022. En nu zitten we in de volgende reeks, op naar editie 12. Op naar wederom 125 deelnemende equipes. Dit keer vertrekken we in Zwolle, bij onze hoofdsponsor Pouw die ons daar gastvrijheid verleent. Voor het eerst kunnen we nu het zuidelijk deel van de provincie Drente aandoen. En als altijd voor  een goed doel.

Rotary Deventer heeft ook dit jaar Nationaal Fonds Kinderhulp als goed doel uitgekozen. ‘Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland in armoede. Wij helpen ze, onvoorwaardelijk. Zodat ook zij erbij kunnen horen en kans hebben op een mooie toekomst’. Met 125 equipes en alle sponsoren, zullen zij zeker vele kinderen kunnen helpen op weg naar een betere toekomst. Fijn dat u bij wilt dragen aan dit goede doel.

Met een ervaren team dat de rally heeft georganiseerd, een vooraanstaande uitzetter (Rutger Kwant), gedreven stewards, en natuurlijk de enthousiaste rally rijders en navigators, belooft het op 27 mei 2023 weer een bijzondere dag te worden. We eindigen in Deventer, in onze geliefde stad aan de IJssel. Wij hopen dat jullie allemaal genieten van de rally-dag en wij danken jullie voor de deelname, ook namens Kinderhulp.

Wij wensen jullie een mooie dag!

Rotary Club Deventer

Güliz Tomruk-Kisi

Voorzitter