Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van al ons nieuws

23 februari 2024

Volvo Nieuwenhuijse Groep is de hoofdsponsor van editie XIII (2024)!

Wij zijn super trots te kunnen melden dat we dit jaar een nieuwe hoofdsponsor hebben: Volvo Nieuwenhuijse Groep!

Nieuwenhuijse heeft, net als wij, service hoog in het vaandel staan en namen al enkele jaren deel als sponsor in onze rally.
Zo hebben ze in 2021 nog auto’s geleverd voor de sponsorklasse, waren ze in 2023 sponsor van de Zero Emissie klasse en dat smaakte hun zo goed, dat ze dit jaar als hoofdsponsor dienen. 

En ze sponsoren ook door hun eigen klanten warm te maken voor onze rally en deelname van hun klanten (deels) te betalen. Dit is dus een hele enthousiaste samenwerking om geld te verzamelen voor Nationaal Fonds Kinderhulp.

31 januari 2024

Best of Show van Editie XII uitgereikt aan Daniëlle Scheppink en Marina Stokroos

Gisteren was het zo ver: de uitreiking van de Best of Show prijs. Een foto in zwart-wit van een Mercedes 280 SL Automatik uit 1969.

Tijdens de laatste editie viel de auto van Daniëlle al direct op, terwijl we op 27 mei jl. niet bepaald te klagen hadden over de kwaliteit van de bolides!
De Mercedes 280 SL Automatik uit 1969 bleek niet alleen waanzinnig mooi in de lak te staan (in de zeer mooie kleur Havanabraun), maar bovendien was het hang- en sluitwerk zo goed voor elkaar, dat het totaal watertandend mooi was.
De experts van Garage Groenouwe bevestigden daarna al snel wat we al vermoedden: een auto van een liefhebber! De motorruimte met de 2746 cm3 Lijn-6 bleek ook in mint-conditie, net zoals het interieur.

De foto van de bolide werd door fotograaf Erik Bijker geschoten op de wedstrijddag, en door Marco Achtereekte overhandigd
aan Daniëlle en Marina tijdens een bijeenkomst van de Rotary Deventer. De foto krijgt – werd ons beloofd – een prominente plek bij het Notarieel Rijssen-Holten!

Als organisatie zijn we erg blij dat gekoesterde auto’s op een wedstrijddag als de onze meerijden, want het geeft ons als publiek, organisatie en deelnemers de kans te kunnen genieten van dit soort auto’s.

De auto van Daniëlle is hierop geen uitzondering, want het is een van de eerste modellen van Mercedes waarin diverse veiligheidsvoorzieningen werden aangebracht. De koets werd destijds ontworpen door Paul Bracq, en wordt door zijn bijzondere vormgeving ook wel “Pagode” genoemd, analoog aan de vorm van de Japanse tempels.

1 november 2023

Garage Groenouwe voor de 10e keer op rij Technische partner van de Miglia Daventria!

Wij zijn super trots te kunnen melden dat we ook Garage Groenouwe hebben kunnen vastleggen als
ServicePartner tijdens de wedstrijddag!

Omdat Garage Groenouwe náást moderne auto’s ook oldtimers onderhoudt, is hun aanwezigheid
voor ons een bouwsteen voor het succes van de afgelopen 12 edities. Want equipes die met pech in
de wedstrijd dreigen te stranden worden door hun aanwezigheid opnieuw in staat gesteld te finishen! Dit kan door de eigen
auto ter plekke te repareren, of met de auto die achterop de MAN-truck staat!

Een shout-out naar de Groenouwe-familie!
#Trots

1 juni 2023

Editie XII brengt € 15.000 op voor Kinderhulp op 27 mei 2023

Ruim 85 deelnemende equipes. Schitterend weer! Start bij Pouw Automotive Zwolle. Dat bleek de uitgelezen locatie om zo’n groot veld deelnemers zonder hapering te laten vertrekken. Het was het het begin van een dag die ook verder op rolletjes verliep.
Er reden 8 auto’s – en dat waren héééle mooie auto’s – allemaal ter beschikking gesteld door Pouw, mee in de ‘Pouwklasse’. In die Pouwklasse konden op onze uitnodiging 14 jongeren die verblijven bij Pluryn in De Beele een ‘echte rally’ meemaken, als navigator. Ze hebben genoten! En dit is ook een zelfstandig ‘goed doel’ van de Miglia Daventria: om deze jongeren een dag te laten meemaken die ze niet snel zullen vergeten. Dank en hulde ook aan de begeleiders van de Pluryn organisatie, die als chauffeur optraden en voor het ‘vertrouwde gevoel’ zorgden bij hun pupillen.

Het ‘hoofd goede doel’  van de Miglia Daventria XII was om een bijdrage te kunnen geven aan Kinderhulp. Een bijdrage waarmee Kinderhulp steun zal gaan geven aan kinderen in Deventer die wel een steuntje kunnen gebruiken.
We zijn trots en tevreden dat we aan het einde van de dag, bij de Gasfabriek in Deventer, aan de delegatie van Kinderhulp konden aanbieden een cheque voor een bedrag van € 15.000!

Mission accomplished!! Op naar de volgende missie!!

1 april 2023

Best of Show van Editie XI uitgereikt aan de winnaar Paul Klösters

Afgelopen week was het zo ver; Met enige vertraging kon Paul zijn prijs ophalen. Een foto op aluminium van zijn Porsche 912 van onze rallyfotograaf Erik Bijker.

Tijdens de wedstrijddag viel deze auto onmiddellijk op, en niet alleen vanwege de “Sonderfarbe Kristallblau”! In de motorruimte werden zelfs de stickers als origineel bestempeld. Kortom, een afgetekende winnaar.

Het verhaal werd tijdens de uitreiking op bijzondere wijze ingekleurd. Paul vertelde ons nl. niet alleen waarom en hoe de auto in zijn bezit kwam, maar ook dat het voor deze ras-ondernemer een verbindend middel is  tussen vader en zoon.

De foto krijgt een mooie plaats, werd ons beloofd.

Paul, dank voor jouw komst, en geweldig dat deze auto ook ingezet blijft worden waarvoor het bedoeld is: plezier!

 

Met dank aan Erik Bijker, onze wedstrijdleider Joost, maar ook Garage Groenouwe in de rol van jury!

1 november 2022

Prachtig schilderij als dank voor deelname aan de Sponsorklasse

Naast de Sportklasse en de Tourklasse – voor de a.s. Miglia Daventria XII verdeeld in drie competities: Klassiek, Modern en Elektro – is er traditioneel de Sponsorklasse.
In de Sponsorklasse rijden jongeren die wel eens een dagje ‘wat anders’ kunnen gebruiken mee als navigator. Een hele dag meedoen met een echte rally: dat is voor die jongeren inderdaad eens wat anders.
In de Miglia Daventria XI op 21 mei 2022 waren jongeren die verblijven bij Pluryn in Voorst de navigatoren in de Sponsorklasse. Alles onder de bezielende leiding van Jeffrey Hofstede van Pluryn.
Ze vonden het een prachtige dag. Zij blij. Wij van de Miglia Daventria blij. En bij wijze van bedankje – maar laat dat ‘je’ maar weg – heeft Alleysha Buitenhuis (een van de Pluryn pupillen die meedeed) een fantastisch mooi schilderij gemaakt. En dat schilderij is aangeboden aan onze wedstrijdleider voor de Miglia Daventria XI, Joost Beversluis. En Joost heeft het schilderij weer, met de boodschap van dank, aangeboden aan de voorzitter van Rotary Deventer Güliz Tomruk-Kisi, tijdens de laatste bijeenkomst van de club.

Foto links toont de overhandiging Alleysha aan Joost.
Foto rechtsonder de overhandiging van Joost aan Güliz.

Het schilderij krijgt een mooie plaats.