Het laatste nieuws van de Miglia Daventria

 Blijf op de hoogte van alle ins en outs van de leukste goede doelen rally.

Op 27 mei was de Miglia Daventria XII.

Ruim 85 deelnemende equipes. Schitterend weer! Start bij Pouw Automotive Zwolle. Dat bleek de uitgelezen locatie om zo’n groot veld deelnemers zonder hapering te laten vertrekken. Het was het het begin van een dag die ook verder op rolletjes verliep.
Er reden 8 auto’s – en dat waren héééle mooie auto’s – allemaal ter beschikking gesteld door Pouw, mee in de ‘Pouwklasse’. In die Pouwklasse konden op onze uitnodiging 14 jongeren die verblijven bij Pluryn in De Beele een ‘echte rally’ meemaken, als navigator. Ze hebben genoten! En dit is ook een zelfstandig ‘goed doel’ van de Miglia Daventria: om deze jongeren een dag te laten meemaken die ze niet snel zullen vergeten. Dank en hulde ook aan de begeleiders van de Pluryn organisatie, die als chauffeur optraden en voor het ‘vertrouwde gevoel’ zorgden bij hun pupillen.

Het ‘hoofd goede doel’  van de Miglia Daventria XII was om een bijdrage te kunnen geven aan Kinderhulp. Een bijdrage waarmee Kinderhulp steun zal gaan geven aan kinderen in Deventer die wel een steuntje kunnen gebruiken.
We zijn trots en tevreden dat we aan het einde van de dag, bij de Gasfabriek in Deventer, aan de delegatie van Kinderhulp konden aanbieden een cheque voor een bedrag van € 15.000!

Mission accomplished!! Op naar de volgende missie!!

Best of Show in de Miglia Daventria editie XI uitgereikt aan de winnaar Paul Klösters

Afgelopen week was het zo ver; Met enige vertraging kon Paul zijn prijs ophalen. Een foto op aluminium van zijn Porsche 912 van onze rallyfotograaf Erik Bijker.

Tijdens de wedstrijddag viel deze auto onmiddellijk op, en niet alleen vanwege de “Sonderfarbe Kristallblau”! In de motorruimte werden zelfs de stickers als origineel bestempeld. Kortom, een afgetekende winnaar.

Het verhaal werd tijdens de uitreiking op bijzondere wijze ingekleurd. Paul vertelde ons nl. niet alleen waarom en hoe de auto in zijn bezit kwam, maar ook dat het voor deze ras-ondernemer een verbindend middel is  tussen vader en zoon.

De foto krijgt een mooie plaats, werd ons beloofd.

Paul, dank voor jouw komst, en geweldig dat deze auto ook ingezet blijft worden waarvoor het bedoeld is: plezier!

 

Met dank aan Erik Bijker, onze wedstrijdleider Joost, maar ook Garage Groenouwe in de rol van jury!

PRACHTIG SCHILDERIJ ALS DANK VOOR DEELNAME AAN DE SPONSORKLASSE

Naast de Sportklasse en de Tourklasse – voor de a.s. Miglia Daventria XII verdeeld in drie competities: Klassiek, Modern en Elektro – is er traditioneel de Sponsorklasse.
In de Sponsorklasse rijden jongeren die wel eens een dagje ‘wat anders’ kunnen gebruiken mee als navigator. Een hele dag meedoen met een echte rally: dat is voor die jongeren inderdaad eens wat anders.
In de Miglia Daventria XI op 21 mei 2022 waren jongeren die verblijven bij Pluryn in Voorst de navigatoren in de Sponsorklasse. Alles onder de bezielende leiding van Jeffrey Hofstede van Pluryn.
Ze vonden het een prachtige dag. Zij blij. Wij van de Miglia Daventria blij. En bij wijze van bedankje – maar laat dat ‘je’ maar weg – heeft Alleysha Buitenhuis (een van de Pluryn pupillen die meedeed) een fantastisch mooi schilderij gemaakt. En dat schilderij is aangeboden aan onze wedstrijdleider voor de Miglia Daventria XI, Joost Beversluis. En Joost heeft het schilderij weer, met de boodschap van dank, aangeboden aan de voorzitter van Rotary Deventer Güliz Tomruk-Kisi, tijdens de laatste bijeenkomst van de club.

Foto boven links de overhandiging aan Joost. Rechts de overhandiging aan Güliz.

Het schilderij krijgt een mooie plaats.