Het laatste nieuws van de Miglia Daventria

 Blijf op de hoogte van alle ins en outs van de leukste goede doelen rally.

22 maart 2022
Geachte deelnemers,

 

We willen jullie graag even bijpraten over de ontwikkelingen die moeten leiden tot een mooie 11e editie van de Miglia Daventria op 21 mei 2022.

 • We hebben zeer recent alle horeca-partners bezocht, die onze tussenstops willen hosten. Alle partners zijn erg blij met onze komst.

              Even de volgorde van alle punten die we aandoen op 4 september:

              Start: Pouw, Apeldoorn

              Koffie: Spelderholt, Beekbergen

              Lunch: De IJsselstroom, Zutphen

              Thee: 

              Finish: De Gasfabriek, Deventer

 • We gaan er van uit dat er op 21 mei geen maatregelen zijn in verband met het Corona virus. Maar we hebben een plan B voor het geval dat anders is. Behoudens extreme gevallen gaat de Miglia daventria XI dus dóór op 21 mei! 

 • In de week voorafgaand aan de start verschijnt het eerste nieuwsbulletin. Startnummers, aanwijzingen ten aanzien van COVID (indien noodzakelijk), starttijden. 

 • Mochten namen van deelnemers nog niet bekend zijn gemaakt aan onze organisatie, wilt u dit dan doen vóór 1 mei? 

 • Mochten er dieetwensen zijn, kunt u die dan ook doorgeven vóór 1 mei? 

 • Elke deelnemer krijgt een polsbandje. We delen die uit aan alle deelnemers en vooraf geregistreerde gasten. U krijgt géén toegang tot het parc fermé op de finish locatie Gasfabriek indien u géén polsbandje omheeft.  

 • Een aantal veranderingen doorgevoerd in editie X blijven gehandhaafd.(a) Elke equipe zal zelfstandig vertrekken. Dit kan betekenen dat er tot 3 auto’s per minuut “uitgaan”. Bij de start dus opletten, daarna rijden jullie elk een eigen route.
  (b) Bij de finish direct aan tafel te kunnen. De keuken is er in ieder geval klaar voor.
  (c) De speeches en uitslagen parallel te laten lopen met het diner. We worden geholpen door een  grote  geluidsinstallatie 😊

 

Kortom: Editie XI wordt mooi. Graag tot snel! 

Met vriendelijke groeten, 

Wedstrijdleiding Miglia Daventria, namens de rallycommissie, 

Annemarie Kuks, Joost Beversluis, 

   

  Publicatiedatum: 7 september 2021

  De 10e editie van de Miglia Daventria in Deventer heeft maar liefst € 20.000 opgebracht voor Nationaal Fonds Kinderhulp. De benefietrally vond zaterdag 4 september plaats in de prachtige omgeving rondom Deventer.

  Foto: Erik Bijker – EAB Fotografie

  De Miglia Daventria wordt georganiseerd door Rotary Deventer en is de Deventer tegenhanger van de beroemde Mille Miglia rally van Brescia naar Rome en terug. Afgelopen zaterdag was er echter géén 1000 ‘miglia’ in Italië, maar wel een prachtige, goed georganiseerde kwaliteitsrally door de landschappen rond Deventer.

  Opbrengst naar Kinderhulp

  De gehele opbrengst van de rally gaat elk jaar naar een goed doel. Voor deze jubileumeditie koos de organisatie voor Kinderhulp. Wij gebruiken het prachtige bedrag van € 20.000 om kinderen in een achterstandssituatie uit de omgeving van Deventer te helpen. Bijvoorbeeld met een financiële bijdrage voor zwemles, een dagje uit, een fiets, laptop of nieuwe bril. Dingen die heel gewoon lijken, maar voor deze kinderen tóch het verschil maken.

  Live verslag Jasmine

  Onze ambassadeur Jasmine Sendar reed mee met een van de ruim 120 auto’s en deed op de Instagram Stories van Kinderhulp live verslag van het evenement. De Kinderhulpauto haalde zonder kleerscheuren de finish. “Thanks voor de leuke dag, Miglia Daventria!”, schreef Jasmine. “Dankzij jullie organisatie kunnen we weer kids helpen die in Nederland in armoede leven!”

  Kijk Jasmines verslag terug

  Bedankt!

  Wij bedanken de organisatie, sponsoren, vrijwilligers en alle deelnemers aan deze rally voor jullie geweldige steun en deze mooie opbrengst!

  Foto: Erik Bijker – EAB Fotografie
  Woordje van de Uitzetter

  Woordje van de Uitzetter

  Woordje van de uitzetter2020 was een mooi jaartal voor een feestje. Zoals het 2e lustrum van de Miglia Daventria. Dat wordt nu dus 2021. Ook een mooi jaartal!   Als uitzetter zal ik daarom dit jaar extra mijn best doen om een waardige rallyroute neer te zetten!...

  TIPS | 9 Tips voor beginnende chauffeurs

   

  1. Tank voorafgaand aan de wedstrijd de auto af, zodat je onderweg eigenlijk niet hoeft te tanken. Tegenover de Startplek is er een Shell-station, met E5 ethanol-vrij. Overigens kun je ook bij de lunch (bij)tanken.

   

  1. Verdeel de taken met de navigator, en wel zodanig dat jij niet navigeert…. Echt, de navigator is er voor bedoeld de kaart te bestuderen.
   Niet gedacht hé ?

   

  1. Ook een navigator kan het even niet meer zien. Advies: zet de auto even aan de kant, en kijk wat de navigator aan opties heeft. 2 Paar ogen zien meer dan 1.

   

  1. Kom op tijd! Alle formaliteiten die nu eenmaal nodig zijn om aan de start te verschijnen kosten tijd. En er is Manetti-koffie!

   

  1. Zeker in een open auto is het handig de doorgegeven instructies van de navigator hardop te herhalen.

   

  1. Stap als chauffeur uit bij een zelfstempelaar. Daarmee geef je de navigator wat extra tijd om de vervolgstappen te plotten.

   

  1. Hardlopers zijn doodlopers. Helemaal bij dit leuke spelletje. De ideale passeertijd bij een TC-IN staat op de controlekaart, en die is goed te doen in de Tourklasse. Hard rijden heeft dus geen zin. 1 Minuut te vroeg binnenkomen geeft net zo veel strafpunten als 10 minuten te laat. Geef de navigator dus de voordeel van de twijfel; hij / zij is de baas in de auto.

   

  1. Ja, ook een chauffeur moet de reglementen gelezen hebben. Met name zijn de dwangpijlen een niet aflatende bron van vreugde voor de uitzetter…… En de navigator zit echt met zijn/haar neus in t routeboek.

   

  1. Schrijf je / jullie in voor de Proloog. Als deelnemer krijg je hiervoor tegen 1 augustus as. een uitnodiging. Die avond ontvangt Pouw Automotive deelnemers en partners van editie X van de rally. Voor de navigatoren is er een uitleg gepland van de routesystemen, voor de chauffeurs is er ook een verrassend programma voorzien, los van alle chroom en blingbling in de showroom.