Klassen

Sportklasse en Tourklasse (met verschillende competities) en de Sponsorklasse

Alle klassen!

Voor alle klassen geldt eenzelfde inschrijfbedrag dat afhankelijk is van een particuliere of zakelijke inschrijving (zie ook Wat kost het?)
Dat is ook het geval voor de Sponsorklasse, maar de auto’s en bemanning in de Sponsorklasse worden apart georganiseerd door Pluryn. Men kan dus niet als chauffeur inschrijven voor de Sponsorklasse. Men kan wel voor een equipe in de Sponsorklasse het inschrijfgeld betalen.

Voor het bedrag aan inschrijfgeld krijgen u en uw navigator – of de equipe in de Sponsorklasse – een onvergetelijk rally-dag, inclusief koffie/thee, lekkere lunch en een prima diner. Bovendien steunt u het goede doel dat is gekozen voor ondersteuning door de Miglia Daventria XIII: Het Nationaal Fonds Kinderhulp (voor ondersteuning van kinderen in Deventer).

Sportklasse

De Sportklasse is in de eerste plaats bedoeld voor auto van vóór 1990. Maar ook moderne auto’s zijn welkom. Deze equipes rijden een langere route bij een iets hogere gemiddelde snelheid. De Sportklasse is bedoeld voor mensen met een hoog ambitieniveau, of mensen die met enige regelmaat meedoen aan oldtimer wedstrijdrally’s.

Tourklasse

De Tourklasse staat open voor inschrijving met alle auto’s. Ook moderne en elektrische auto’s en auto’s die rijden op waterstof. Wel zijn er afzonderlijke competities voor Klassiek, Modern en Zero Emission.

Deze klasse is bedoeld voor mensen die kennis willen maken met dit soort evenementen en voor ervaren rallyrijders voor wie het wedstrijdelement niet leidend is. De geringere moeilijkheidsgraad en de lagere gemiddelde snelheid maken dat de Tourklasse een meer ontspannen karakter heeft.

Sponsorklasse

Bij de Miglia Daventria XIII zullen in de Sponsorklasse jongeren meerijden die onder de hoede zijn van de Pluryn groep (Intermetzo in Eefde). De selectie van de jongeren geschiedt door Pluryn, die tijdens de hele dag ook overal mensen paraat heeft voor (eventuele) ondersteuning.
Auto’s worden ter beschikking gesteld door sponsoren. De chauffeurs in de Sponsorklasse worden georganiseerd door de MD organisatie en Pluryn zelf.
Het is daarom niet mogelijk om zelf met een auto of als chauffeur in te schrijven in de Sponsorklasse.

Wat wel kan is dat voor een equipe in de Sponsorklasse het inschrijfgeld wordt betaald (waarmee men de deelname door de betreffende equipe dus financieel steunt).