Algemeen – Alle klassen!

Voor alle klassen geldt een inschrijfbedrag van € 285,- incl. BTW voor privé personen en € 425,- excl. BTW voor een zakelijke equipe (incl. 1/2 A4 Advertentie e.d.). Dat is ook het geval voor de Sponsorklasse en ook indien u voor deelname aan de Sponsorklasse geen eigen auto inzet (maar gebruik maakt van een auto die door de Miglia Daventria organisatie ter beschikking wordt gesteld).
Daarvoor krijgen u en uw navigator een onvergetelijk rally-dag, inclusief koffie/thee bij start, een lekkere lunch, een ‘middagmoment’ en een prima diner ter afsluiting. Bovendien steunt u het goede doel waaraan de opbrengst van de Miglia Daventria X zal worden besteed (binnen enkele weken bekend te maken).

Sportklasse: een echte wedstrijd op hoogwaardig rallyniveau!

Foto Galerie 2017 204

De Sportklasse is bedoeld voor auto van vóór 1980. Deze equipes rijden een langere route bij een iets hogere gemiddelde snelheid. De Sportklasse is bedoeld voor mensen met een hoog ambitieniveau, of mensen die met enige regelmaat meedoen aan oldtimer wedstrijdrally’s.

Dankzij de inzet van meer dan 60 vrijwilligers worden de deelnemers in staat gesteld een uitdagende rally te rijden waarbij overigens niet de snelheid het verschil maakt, maar de juiste interpretatie van de route-aanwijzingen. In 4 etappes worden de deelnemers langs de mooiste plekjes van Overijssel geleid, waarbij ook de inwendige mens bepaald niet vergeten wordt.

Tourklasse: vooral voor de fun!

Foto Galerie 2017 166

 

De Tourklasse staat open voor inschrijving met alle auto’s, ook moderne auto’s. Deze klasse is bedoeld voor mensen die kennis willen maken met dit soort evenementen en voor ervaren rallyrijders voor wie het wedstrijdelement niet leidend is. De geringere moeilijkheidsgraad en de lagere gemiddelde snelheid maken dat de Tourklasse een meer ontspannen karakter heeft.

Sponsorklasse: Jong gehandicapten een onvergetelijke dag bezorgen!

Foto Galerie 2017 312

De Sponsorklasse staat open voor inschrijving van alle auto’s, zolang er maar tenminste 3 zitplaatsen in de auto zijn. U als equipe krijgt nl. een jongere met een beperking als ‘eerste navigator’ toebedeeld, zodat u met 3 (of soms 4 equipeleden) start. De selectie van de jongeren geschiedt door het Rode Kruis die tijdens de hele dag ook overal mensen paraat heeft voor (eventuele) ondersteuning.

Voor de Sponsorklasse is geen rallyervaring noodzakelijk. Een apart uitgezette route laat de deelnemers genieten van dezelfde landschappen en spelen met dezelfde rallytechnieken. Alleen is het moeilijkheidsniveau  aangepast, zodat u en de gehandicapte(n) kunnen genieten van de rit, de omgeving en de dag.

De start volgt ná de Sport- en Tourklasse. De finish is juist gepland vóór binnenkomst van de andere klassiekers. Het geeft de deelnemers van de Sponsorklasse optimaal  de gelegenheid niet alleen te genieten van de rit zelf, maar ook van vertrek en binnenkomst van alle andere deelnemende auto’s.

Voor de start, bij de lunch en bij de finish wordt u alle zorg door stewards en begeleiders uit handen genomen. Ook is er een uitgebreid team van het Rode Kruis aanwezig om ondersteuning te bieden tijdens de rit, als dat nodig zou zijn.

In deze klasse kunt u zich mét of zonder eigen auto opgeven omdat een aantal auto’s door de organisatie wordt geregeld. Ook als u zelf geen auto meebrengt blijven de kosten € 285,- incl. BTW voor een privé deelnemer en € 425,- excl. BTW voor een zakelijke  (zoals gezegd met advertentie e.d.).

Meerijden in deze klasse doe je voor jouw gehandicapte stadsgenoot. Zoals gezegd, na de finish nemen anderen de begeleidingstaak over en kunt u vervolgens zelf meedoen aan het diner en de borrel.

Foto Galerie 2016 16
Foto Galerie 2016 18