Sportklasse

Een echte wedstrijd op hoogwaardig rallyniveau!

De equipes in de Sportklasse rijden een langere route bij een iets hogere gemiddelde snelheid. De Sportklasse is bedoeld voor mensen met een hoog ambitieniveau, of mensen die met enige regelmaat meedoen aan oldtimer wedstrijdrally’s.

In de Miglia Daventria willen we de moderne auto’s niet buiten de deur houden. Om óók wel een gelijk speelveld te creeren op de hoogste trede van deze sport is vanaf editie XIII ook bij de Sportklasse een tweede competitie toegevoegd. Hierdoor is het mogelijk mee te doen in de Sportklasse Klassiek (met auto’s vóór 1990) of in de Sportklasse Modern (met auto’s na 1990).
Net als in de Tourklasse, rijden deze competities dezelfde route, maar worden de prijzen verdeeld binnen de competities.

Dankzij de inzet van meer dan 60 vrijwilligers worden de deelnemers in staat gesteld een uitdagende rally te rijden waarbij overigens niet de snelheid het verschil maakt, maar de juiste interpretatie van de route-aanwijzingen. In 4 etappes worden de deelnemers langs de mooiste plekjes in oost Nederland geleid, waarbij ook de inwendige mens bepaald niet vergeten wordt.

Klassiek

De reguliere Sportklasse staat open voor auto’s van vóór 1990.

Modern

De Sportklasse Modern is bedoelt voor auto’s van na 1990 (incl. zero emission)