Miglia Daventria

Dé Deventer goede doelen rally – MEEDOEN IN 2019?

De Miglia Daventria is de Deventer tegenhanger van de de beroemde Mille Miglia rally van Brescia naar Rome en terug. Géén 1000 ‘miglia’ in Italië maar wel een prachtige, goed georganiseerde kwaliteitsrally op één dag in de landschappen (in een wijde kring) rond Deventer. Georganiseerd door Rotary Deventer.

We hebben met de Miglia Daventria uitdrukkelijk een ‘kwaliteitsproduct’ in de rallymarkt willen zetten en dat is ook al weer 8x voortreffelijk gelukt. De Miglia Daventria wordt uitgezet door een professionele uitzetter. Een leger van ervaren Stewards – allemaal vrijwilliger – staat klaar om de deelnemers te ontzorgen en met volle teugen te laten genieten van het rally-evenement. Voor de pechvogels is er een technische service wagen met vakbekwaam personeel, die je al het enigszins kan weer aan het rijden brengt.

Op deze manier hebben we de Miglia Daventria weten te maken tot een vaste waarde op de rally agenda in Nederland. En dan is het ook nog zo dat we het plezier van het deelnemen combineren met het werken voor een goed doel. De Miglia Daventria is namelijk óók een benefietrally. De gehele opbrengst van de Miglia Daventria wordt bestemd voor een goed doel! 

De Miglia Daventria editie VIII op 26 mei 2018 was een geweldig evenement dat (weer) hoog werd gewaardeerd door de deelnemers en de vrijwilligers. Kijk op de film hieronder op de pagina voor een impressie van die dag.

MAAR WE WILLEN DAAR NIET TE LANG BIJ STILSTAAN. WANT DE VOLGENDE MIGLIA DAVENTRIA KOMT ER AL WEER AAN!!

Op zaterdag 25 mei 2019  wordt de Miglia Daventria editie IX verreden.

De Rallycommissie van Rotary Deventer zal er voor zogen dat de Miglia Daventria IX weer voldoet aan de hoge verwachtingen die er zijn na de eerdere edities. Een geheimpje kunnen we al verklappen: we gaan dit keer vanuit Deventer richting noord Overijssel.

De inschrijving is open. Ga naar de pagina Inschrijving om weer mee te doen!

Zien we u ook op 25 mei 2019 verschijnen?

Film van 2018 van Stern Nordsiek
Deventer op stelten met 1250 ouderen en gehandicapten

Dé Deventer rally bestaat uit 3 klassen:

Sportklasse

De Sportklasse is bij voorkeur bedoeld voor auto’s van voor 1980. Deze equipes rijden een langere route en met een iets hogere gemiddelde snelheid. Deze klasse is bedoeld voor mensen met een hoog ambitieniveau of die  regelmatig meedoen aan Oldtimer Rally’s.

Tourklasse

De Tourklasse staat open voor inschrijving van alle auto’s, waarbij ook moderne (elektrische) auto’s uitgenodigd zijn. Deze klasse is bedoeld voor mensen die kennis willen maken met dit soort evenementen. De complexiteit van de rit en de lagere gemiddelde snelheid maken dat de Tourklasse een relaxter karakter heeft.

Sponsorklasse

De Sponsorklasse is een unieke en inmiddels vaste waarde van de Miglia Daventria. Een eerste keer in de editie van 2016, hebben we, in samenwerking met het Rode Kruis, een aparte klasse in de Miglia Daventria: de Sponsorklasse.