Stewards: Zij die het verschil maken

Stewards:  zij die het verschil maken

We willen ons met onze rally onderscheiden van onze collegae, en dan doen we door de lat hoog te leggen. Naast onze pro-uitzetter Rutger Kwant hebben we ook een flink aantal stewards die als ware gastheren u proberen te ontzorgen.

Natuurlijk zijn er de  stewards voor het allernoodzakelijkste:

  • Innemen vrijwaringsverklaring
  • Check op juistheid documenten

En uiteraard

  • Stempelposten bij vertrek, lunch en aankomst.

Waar menigeen niet bij stilstaat, maar wat wel degelijk bijdraagt voor beter verloop van de dag:

  • Samenstellen van de tas met alle relevante zaken voor de dag, zoals liniaaltje, rallyboek, genummerde rallyschilden, lunchvouchers, etc. Uiteraard op startnummer.
  • Parkeerstewards die auto’s ’s ochtends relaxed op de plaats helpen zetten voor een correcte volgorde onder de startboog
  • Parkeerstewards die tijdens alle stops zorgen voor een wakend oog op uw kostbare eigendom, en u de weg wijzen
  • De geheime stempelposten, die niet alleen in de wedstrijd zorgen voor een extra check, maar ook tijdens een calamiteit bliksemsnel ingezet kunnen worden om de rallykaravaan zo optimaal mogelijk bij te sturen.
  • De extra assistentie voor de controle kaarten. Alle kaarten worden direct na binnenkomst van de laatste equipe in Putten direct naar de rekenkamer gebracht op de finishplaats. Eenmaal terug in Deventer gaat een collega-steward samen met het team van de uitzetter de halftijd-score bepalen. Het is niet voor niets dat we een strakke planning kunnen realiseren bij de uitreiking van de prijzen. Ook voor editie 7 proberen we vóór 1830 uur alle officiële zaken te hebben afgehandeld en het buffet te openen.
  • En ten slotte onze eigen fotograaf, die de sfeerbeelden vastlegt van alle zaken die buiten de auto plaatsvinden. Voor ons fotoboek, en om die mooie momenten “te pakken”

Het zijn in alle gevallen 2 of meer vrijwilligers die een post bemannen, zodat de aanspreekbaarheid, de gezelligheid en de zichtbaarheid er niet onder lijden. Menig Rotary-lid wil op voorhand al intekenen op een bepaalde steward functie, en dat is voor ons als rallycommissie alleen maar prettig. Bewezen diensten en ervaringen kunnen zo opnieuw ingezet worden voor een nieuwe editie.

Ook dit jaar zullen naast Rotary stewards ook mensen van Rotaract, Past – Rotary en échte liefhebbers meedoen. Vraag eens naar de reden, en wordt blij, net als ons!