2017 Wat is dat??

Wat is dat?

De Miglia Daventria is een verwijzing naar ’s werelds beroemdste oldtimerrally: de Mille Miglia, een rally van Brescia naar Rome en weer terug. We zijn overtuigd u, met deze “Deventer Mijlen”, een smaakvolle dag te kunnen aanbieden die op Sallandse wijze kan wedijveren met haar Italiaanse zus.

Ook editie IX wordt georganiseerd door Rotary Club Deventer. Voor de Sportklasse dient de auto van 1980 of ouder te zijn. De Tourklasse staat open voor alle auto’s. Wilt u deelnemen met een oldtimer, dan kan de organisatie u verwijzen naar diverse betrouwbare verhuurders van deze bolides.

In 2017 startten wij met een ‘sponsorklasse’. De sponsorklasse is een aparte klasse waarin wij gehandicapte jongeren de mogelijkheid bieden een keer deel te nemen aan rallysport. Gedurende die dag zijn zij de eerste navigator. We nodigen mensen aan zich in te schrijven voor deze klasse, als ze tenminste 3 zitplaatsen in hun auto hebben. De leeftijd van deze auto doet er niet toe. De jongeren worden geselecteerd door het Deventer Rode Kruis (die ook voor de begeleiding zorgt gedurende de dag).

Doordat we in 2019 opnieuw mét het goede doel aan de slag gaan, rekenen we op een enorm leuke happening. De opbrengst van de rally 2019 gaat, zoals altijd, naar onze medemensen. En net als voor de editie XIII van de MIglia Daventria gold, zal het geld besteed worden om gehandicapten en ouderen de openingsvoorstelling te laten bijwonen van Deventer op Stelten. Halen en brengen en een geheel verzorgde avond! Samen met het Deventer Rode Kruis, Samen voor de ander.