Foto Galerie 2017 1

Wat is het toch een voorrecht om burgemeester van Deventer te zijn; een fantastische stad en ommeland! Met 100.000 inwoners hebben we een mooi evenwicht tussen schaalgrootte en kleinschaligheid; We weten elkaar nog steeds te vinden.

Rotary Club Deventer heeft met de Miglia Daventria haar jaarlijkse happening weten uit te bouwen tot een zeer hoogwaardige rally voor oldtimers. Dat dit verder gaat dan alleen de Deventer gemeenschap, wordt duidelijk wanneer meer dan de helft van alle deelnemers van (ver) buiten Deventer komt.

Samenwerken voor die ander!De rally dient elk jaar een goed doel, en voor editie 8 heeft de organisatie voor de derde keer op rij de samenwerking willen zoeken met het Rode Kruis, afdeling Deventer. De komende editie wordt gereden op zaterdag 26 mei as., en er kan worden ingeschreven in 3 klasses.

Met de opbrengst van de rally worden mensen met een beperking opnieuw uitgenodigd deel te nemen aan het internationaal bekende festival Deventer op Stelten. Meer dan 500 (!) Deventernaren met een beperking worden op twee avonden als vip-gasten afgehaald en op een speciaal gebouwd podium geplaatst, zodat zij ook vanuit een rolstoel zonder belemmeringen het spektakel kunnen bekijken.

Een sterk staaltje van samenwerken, waarbij Rotary en Rode Kruis tijdens beide happenings elkaar helpen.  Dat zowel de Miglia Daventria als de Rode Kruis-avonden dan ook beloond zijn met zeer hoge rapportcijfers, vind ik logisch. Maar ook de samenwerking tussen Rode Kruis en Rotary zélf  krijgt inmiddels volop aandacht!

Als voorzitter van het comité van aanbeveling kan ik ook bogen op eigen ervaringen als oud-deelnemer aan meerdere edities. Ik heb kunnen genieten van het Deventer ommeland, de opzet van de rally en de ervaren gastvrijheid.

Aanbevolen!

Met vriendelijke groeten,

Andries Heidema

Burgemeester gemeente Deventer

Voorzitter comité van aanbeveling Miglia Daventria