Burgermeester Andries Heidema over Miglia Daventria 2016

Een unieke samenwerking. Ook met u?

Als burgemeester van onze unieke stad kan ik zien dat wij in staat zijn mooie dingen te realiseren.

Deventer geniet als bijvoorbeeld evenementenstad inmiddels landelijke bekendheid. Deze evenementen zijn bekend tot ver buiten Deventer en zijn van nationale en internationale betekenis. Denk hierbij aan het internationaal buitentheaterfestival Deventer op Stelten, de Deventer Boekenmarkt (de Grootste van Europa) en het Dickens Festijn. Naast deze grote evenementen zijn er jaarlijks nog vele kleinere evenementen te bezoeken.

Een van deze evenementen wil u aanbevelen: de Miglia Daventria. De Miglia Daventria is een benefiet-oldtimerrally, die openstaat voor alle auto’s. Editie 7 wordt gereden op zaterdag 20 mei as., en er kan worden ingeschreven in 3 klasses.

Het project dient elk jaar een goed doel, en ook dit jaar heeft de organisatie, Rotaryclub Deventer, de samenwerking willen zoeken met het Rode Kruis.

Met de opbrengst worden mensen met een beperking uitgenodigd deel te nemen aan het eerdergenoemde festival Deventer op Stelten. Ongeveer 500 (!) mensen met een beperking worden op twee avonden als vipgasten behandeld op een speciaal gebouwd podium, zodat zij ook vanuit een rolstoel zonder belemmeringen het spektakelstuk kunnen bekijken.

Dit gemeenschappelijk project is afgelopen jaar genomineerd geweest voor de Deventer Vrijwilligersprijs. Een terechte nominatie, want niet alleen het geld, maar ook de vele handen hebben de eerste versie van dit project tot een enorm succes gemaakt.

Terug naar de rally: Ik heb zelf een aantal keren mee mogen rijden. De opzet, de dag en de route maken dat ik als chauffeur in mijn edities heb kunnen genieten van het mooie landschap, de zeer mooie oldtimers en de sterke verhalen van de andere deelnemers.

Daarom: doe mee, een topdag voor u en uw teamgenoot, een topavond voor mensen die anders thuis moeten blijven.

Aanbevolen!

Met vriendelijke groeten,

Andries Heidema

Burgemeester gemeente Deventer

Voorzitter comité van aanbeveling Miglia Daventria