Een kort tussenbericht van de rally-organisatie

Omdat we bijna niet kunnen wachten…..

Terwijl het nog lang geen rallyweer is, zijn we als rallyorganisatie al een behoorlijk eind op streek. En het belooft weer iets heel moois te worden… Samen met de uitzetter van de rally is er een behoorlijk aantal stappen gezet om deze editie  nog veiliger te maken, en soms nog net iets uitdagender…..


Veranderingen kunnen we kort opsommen:
– Voor alle klassen is er dit jaar een behendigheidsproef bedacht. Niet moeilijk, wel goed opletten.

– De Sportklasse begint na de wereldberoemde Rallykroket in Brummen meteen met een regelmatigheidsrit. Direct stevig aan de bak dus: “To separate the boys from the men”.

– De Sportklasse krijgt – zoals gebruikelijk – de routeboeken bij vertrek, maar de Tourklasse krijgt haar boek dit jaar uitgereikt 30 minuten voor de start.  Op deze manier heeft iedereen een gelijke tijd om het routeboek te bestuderen.

– De boeken voor de Sport- en Tourklasse  worden in Brummen op starttijd resp. 15 minuten voor vertrek uitgegeven. Rustig eten, genieten van de sterke verhalen en de omgeving. Geconcentreerde navigators zien we graag in de auto, maar niet aan de lunchtafel.

– Rutger Kwant, onze uitzetter, heeft een koffiepauze gepland in Klarenbeek voor de Sport- en Tourklasse. Restaurant Pijnappel serveert een vlaai die zó speciaal is dat iedereen er verplicht een vastgestelde tijd dient te verpozen. “Kop dicht en genieten” zou mijn partner zeggen…

 

Veiligheid is ook in deze editie weer top-of-mind.
In Brummen wordt het een drukte van belang: binnenkomende equipes, stewards, vrijwilligers van het Rode Kruis voor de begeleiding van de jong gehandicapten en lokaal publiek zorgen er voor dat het onrustig is bij binnenkomst.

Om alles goed en veilig te laten verlopen hebben we het volgende bedacht:

  • – Tenminste 100 meter voor alle locaties wordt er gestempeld. Dus geen stress om de stempelpost op te zoeken in een onrustige omgeving.
  • – Na de stempel en de tijdnotering wedstrijdneutraal naar de locatie rijden.
  • – In Brummen komen de Tour- en Sportklassers via een andere ingang binnen dan de Sponsorklasse. De parkeervakken voor de Sponsorklasse zijn ruimer, en in een ander weiland gepland dan die van de Sport- en Tourklasse. Samen genieten, even anders parkeren.
  • – De startnummers van de Sponsorklasse beginnen ook met een duidelijk herkenbaar ander nummer. Stewards ter plekke kunnen de equipes eerder herkennen, en zo ook beter begeleiden.
  • – Alle stewards die deel uit maken van de rallyorganisatie zullen goed herkenbaar zijn, en bij eventuele vragen u goed kunnen helpen. De instructieavond voorafgaand aan de rally wordt traditioneel door alle stewards bijgewoond, elke steward krijgt dan ook een eigen instructieset mee voor de dag zelf. Alles voor een Topdag (en onze gemoedsrust).

PS: Bij goed weer doet een Bentley Speed Six mee! Logisch dat we het KNMI al hebben omgekocht. Die suggestie hoeft u alvast niet meer te doen….

Uw organisatieteam,

Marco Achtereekte
Peter Vermeer