Burgermeester Andries Heidema over Miglia Daventria 2016
MIJN DEVENTER, ONZE JONGEREN.

We leven in een tijd van grote veranderingen. Meer dan ooit wordt er een groot beroep gedaan op de samenleving, dus ook op die van “mijn” Deventer.

De Deventer gemeenschap is een hechte gemeenschap, iets wat mijn beroep in deze stad ook zo waardevol maakt. Bij menige uitdaging weten partijen elkaar te vinden, en wordt er gewerkt aan een oplossing.

Deventer heeft daarmee een sterke kaart in handen. Niet alleen praten, maar ook poetsen.

Prima schakels in deze opzet zijn de serviceclubs. Mensen uit alle geledingen van de maatschappij, die zich realiseren dat welvaart een begrip is dat inhoud krijgt, wanneer zwakkeren ook mee kunnen doen.

Rotary Deventer houdt op 21 mei as. haar 6e editie van de Miglia Daventria. Een benefietrally voor oldtimers, welke inmiddels landelijke bekendheid begint te krijgen. Niet zo gek, als u bedenkt dat niet alleen de rally, maar ook de Sallandse omgeving een hoge kwaliteit heeft.

Deze keer zet de rallyorganisatie nog een tandje bij: gehandicapte jongeren rijden dit jaar mee, in een speciaal voor hen geprepareerde klasse. Ook zij kunnen zo snuiven aan een waar spektakel. De opbrengst komt ten goede aan het Deventer Rode Kruis, dat voor gehandicapte jongeren een speciale voorziening wil creëren tijdens Deventer op Stelten, nóg zo’n evergreen in het Deventer program.  Zodat ook zij ten volle kunnen meegenieten.

Zelf rijd ik mee als bestuurder van een oldtimer. En u? Graag tot ziens,

AP Heidema

Andries Heidema
Voorzitter Comité van Aanbeveling