Organisatie 2015: Locatie's Controleren

Ook bij de vijfde editie van de Miglia Daventria is het nog steeds een goed gebruik de locaties ruim voor de rallydatum te bezoeken.

Een kort tussenbericht van de rally-organisatie 3

1 Maart jl. was het zo ver; Peter Vermeer, de locatiecommissaris, haalde me op voor een leuke zondag rit. Terwijl de regen striemend voorbij kwam zetten, renden we naar de auto voor de eerste stop:

De Watermolen bij Huis Singraven vlak voor Denekamp.

Op 30 mei wordt hier de rally-lunch geserveerd. We werden netjes te woord gestaan door Karin, eigenaresse van het leuke stuks Twente. Trots werden we deelgenoot gemaakt van een mooi stuk familiegeschiedenis, want de Watermolen is sinds 1869 familiebezit.

Naast het bespreken van de lunch zelf is het elk jaar opnieuw de sport om te proberen leuke locaties aan te doen. Bij deze locatie weten we het zeker; een bijzonder mooie en oude boerderij, een watermolen voor olie, graan en hout er direct naast, en aan de andere kant van de weg het Huis Singraven. Alles klopt hier, en zelfs de weg die voorlangs loopt, is een officieel monument!

Organisatie 2016: Dáár doe je ‘t voor! 3

oor naar de theepauze-locatie; een oude bekende voor de Miglia, ’t Lösse Hoes op de Holterberg.

Terwijl we het idee hadden dat we met een Rallykroket menigeen een plezier doen, wordt  de thee dit jaar begeleid door een echte rallymuffin!

Terwijl de Peter de huishoudelijke zaken bespreekt met de uitbaters, kan de wedstrijdcommissaris zich concentreren op de auto’s, en wat daaromheen te regelen valt. Neem bijvoorbeeld Singraven; de bladweide naast de boerderij wordt gereserveerd voor alle bolides , maar hoe

beveilig je die? En met hoeveel mensen? Hoe zorg je ervoor dat het “normale” publiek geen nadelen ondervind van onze karavaan? Waar plaatsen we de wedstrijdtafels voor de stewards? En wat doe je als het slecht weer is op de wedstrijddag?  Is het weiland dan niet te drassig? Is het gras gemaaid?

We proberen dit jaar te finishen op de lage Wellekade, direct aan de IJssel. Even lastig insturen, maar dan ontvouwt zich een onverwacht stukje Deventer! Naast trouwfoto’s kunnen we ons hier heel wel mooie kiekjes van aankomende equipes voorstellen.

Een kort tussenbericht van de rally-organisatie 1

En tenslotte Pouw, waar we het laatste deel van de dag te gast zijn. In hun onder architectuur gebouwde showroom komen de auto’s binnen. En ook letterlijk ín de showroom! Los van het feit dat het geluid van de bolides een mooie entourage vormt, is het uitstap-moment voor de navigator daarmee ook een leuk punt. Terwijl de al gearriveerde gasten al kunnen genieten van een welverdiend drankje, wordt de binnenkomende equipe verwelkomd door wedstrijdleiding en publiek.

Kortom, een locatie-inspectie-dag gaat niet alleen over kroketten en muffins. Nou ja….