Sommige dingen gaan bijna als vanzelfsprekend: Op de vraag hoe de rally moest lopen waren we het snel eens, de vraag wie de rally zou moeten uitzetten is niet eens ter sprake gekomen: Dynamics Events, ofwel Joan van der Lustgraaf en haar mannen. Uiteraard.

In het begin onwennig, een beetje verlegen, kwamen we onze wensen voorleggen.  Ideeën werden geopperd, en resoluut beantwoord. Na verloop  van tijd hebben we – denk ik – laten zien een ambitieuze ploeg van mensen te zijn, die de adviezen ook strikt hebben willen opvolgen, want het leukste gesprek was het gesprek dat wij in september jl. hadden.

Na de lovende kritieken vanuit de rallywereld, wilden we voor 2015 de lat nóg hoger leggen, waarop Joan antwoordde: “Hoe dan? Ik zie dat niet”. Een ontspannen gesprek volgde waarin zowel Joan als Frans een oprecht interesse toonden voor de doelen, onze gedachten over kwaliteit vs. het aanbod in rallyland.

Wat u wellicht niet weet, is dat Joan niet alleen de rally uitzet, maar ook verantwoordelijk tekent voor het gehele rallyboek. Niet alleen het kaartmateriaal, maar ook de juiste plaatsing van de advertenties, de controle tijdens de drukgang. Het tekent Joan, een kwaliteitsproduct te maken.

Tijdens de dag zélf is Joan al onderweg terwijl wij van de organisatie nog wakker moeten worden. De gehele route wordt door haar als zgn. “0 auto” verkend, zodat eventuele onverwachte zaken snel kunnen worden verbeterd. Onze geheime stempelpost kan wijzigingen eventueel afvangen.

Als we als wedstrijdleiding voor Joan aan het eind van de dag een applaus vragen, wéét dan dat er ook door haar en haar mensen een stevige klus is gerealiseerd.