In 2013 maakte ik kennis met de MiDa.. door Dick Groen, Miglia Daventria Rally Fotograaf.

Na een jaar of 10 actief te zijn geweest als (moderne) rallysport fotograaf was het eind 2010 voor mij het moment om er een punt achter te zetten. Al sinds 2006 was ik ieder jaar ook betrokken bij een groot klassieker evenement en de afgelopen jaren kwamen er daar wat meer klassieker riten bij. Sinds 2011 heb ik daarom mijn focus volledig verlegd naar klassieker evenementen en dat is de afgelopen 2 jaar flink uitgegroeid. Ik fotografeer inmiddels met een Canon 7D die meestal is uitgerust met een Canon 70-200 F.2.8. Een top combinatie.

In 2013 maakte ik kennis met de MiDa. Ik weet niet eens meer precies hoe ik er mee in aanraking kwam, maar ik volg nogal veel op social media over klassiekers, dus ik vermoed dat ik het daarmee heb opgedoken.

In 2013 was de MiDa helaas precies op dezelfde dag als een ander groot evenement waar ik ook al had toegezegd foto’s te maken, dus ik moest de dag opdelen. In de ochtend heb ik de MiDa gefotografeerd en in de middag het andere evenement. De locatie waar ik heb gestaan in 2013 was de Asselseweg in Kootwijk en aangezien ik daar niet ver vandaan ben geboren wist ik al meteen wat voor foto’s ik daar zou gaan maken, de weg is namelijk onverhard.  Al met al was ik zeer tevreden over de resultaten, maar ook over de samenwerking met de organisatie ging op een erg prettige manier. Dit is voor mij als fotograaf cruciaal. Als ik ’s avonds thuis kom en de foto’s op mijn website ga zetten, dan wil ik natuurlijk dat de organisatie zorgt dat de deelnemers zo snel mogelijk die foto’s te zien krijgen. En dan is het helemaal leuk om in de week daarna de eerste bestelde foto’s te kunnen versturen.

In 2014 heb ik me dus meteen weer aangemeld om er ook in dat jaar weer bij te zijn en het verliep weer exact zoals verwacht.  Een prachtige start-, lunch  en finishlocatie en wederom een mooi zeer uiteenlopend startveld .

Het lijkt me dus duidelijk dat ik er in 2015 weer bij ben om de deelnemers van prachtige foto’s te voorzien. Voor de mensen die mijn foto’s van 2013 en 2013 tot nog toe niet hebben bekeken, dat kan nog steeds op www.autopics.nl onder het kopje “classic”. Daar staan ook de foto’s van alle andere klassieker evenementen die ik heb gefotografeerd de afgelopen jaren.

Tot ziens op 30 mei!

Dick Groen

Fotograaf Autopics.nl